Chutné cesnakové zemiaky s maslom a bylinkami!

Existuje veľa úžasných pokrmov, ktoré sa dajú pripraviť z obyčajných zemiakov. My si dnes spoločne ukážeme taký o ktorom ste pravdepodobne ešte nepočuli. Uvidíte, že si ho ale zamilujete po prvom ochutnaní. Kombinácia cesnaku byliniek a chrumkavých zemiakov je priamo dokonalá. Presvedčte sa sami!

 

Ingrediencie:


– 7 zemiakov
– 125 g masla
– 6 lyžicou strúhaného syra
– 2 lyžice. kyslej smotany
– 4-5 strúčikov cesnaku
– 4 lyžice krájané petržlenovej vňate

Postup:


1) Najskôr si umyjeme zemiaky. Teraz varíme zemiaky do mäkka.

2) Medzitým čo sa nám zemiaky varia, si pripravíme cesnakovou omáčku.

3) V mise si zmiešame maslo, smotanu, cesnak, petržlenovú vňať a syr. Môžeme dochutiť soľou.

4) Po uvarení si zemiaky nakrájame poludnie.

5) Plátky zemiakov si dáme na vymastený plech a potrieme si každý kus cesnakovou omáčkou.

6) Teraz už len pečieme na 220 stupňov po dobu 10-15 minút.

Máme hotovo! Dobrú chuť!

Tieto chrumkavé cesnakové zemiaky sú proste dokonalé! Zdieľajte recept aj s vašimi priateľmi!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like