Chutná zapečená misa so zemiakmi a mäsom hotová za pár minút

Zoznámte sa, toto je zlatistá a voňavá pochúťka. Svoju pozornosť dokáže pritiahnuť ešte pred svojím podaním. Ponúkame vám recept, ktorý vám pomôže nasýtiť hladné žalúdky v každej situácii. 

Keď sa povie tradičná večera, ľudia si predstavia štedrovečernú večeru s kaprom a zemiakovým šalátom. Tento recept vám ukáže, že vie konkurovať aj tradičná kuchyňa.

Ingrediencie:


400g zemiakov
125g rozpusteného masla
230g tvrdého syra
200g kuracieho mäsa
125g cibule
450ml smotany
čierne mleté korenie
soľ

Postup:


1) Do zapekacej misy vložte nahrubo nastrúhané varené zemiaky.

2) Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Tiež môžete zemiaky pokvapkať citrónovou šťavou, aby neztmavli.

3) V miske si zmiešajte kúsky vareného kuraťa s kyslou smotanou, rozpusteným maslom a kockami cibule.

4) Pokryte zemiaky touto zmesou.

5) Vrch posypte strúhaným syrom.

6) Vložte do predhriatej rúry na 175 stupňov a pečte 45 minút.

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like