Frankfurtská polievka je nestarnúcou klasikou, ktorá nás sprevádza životom od útleho detstva, už od škôlky. Ma množstvo výhod ako rýchla príprava, dostupné a lacné suroviny, sýtosť a navyše chutí úžasne. Ak vám doma ostali nejaké párky a neviete čo s nimi, pripravte si chutnú polievku, ktorá vás navyše zahreje počas sychravých dní.
Ingrediencie:
200g Párok
½ kg zemiakov
1 cibuľa
3PL hladkej múky
200ml mlieka
Olej alebo bravčová masť
1,5 – 2L vývaru
Korenie- soľ, čierne mleté korenie, červená sladká paprika
Postup:
1.) Očistené zemiaky si nakrájajte na malé kocky a pripravte si párky, aby neboli veľmi studené.
2.) V hrnci si na oleji alebo masti osmažte nadrobno nakrájanú cibuľku, potom pridajte hladkú múku a urobte zásmažku.
3.) Poriadne premiešajte a pridajte sladkú papriku. Takto pripravenú zásmažku smažte niekoľko minút a potom zalejte vývarom.
4.) Za stáleho miešania priveďte k varu a povarte 25 minút, podľa chute pridajte soľ alebo čierne korenie.
5.) Do vývaru pridajte zemiaky a varte kým zemiaky nezmäknú. Keď polievka vrie, pridajte na krúžky nakrájané párky.
6.) Studené párky schladia polievku a keď sa opäť dostane do varu, premiešajte a polievku odstavte, aby neboli párky rozmočené.
Na záver polievku ochutnajte a podľa chuti dosoľte alebo pridajte korenie. Na zjemnenie prilejte do polievky trochu mlieka. Podávajte s pečivom a polievku pripravenú na tanieri môžete dochutiť aj smotanou. Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Czech cuisine frankfurt soup with sausage and potatoes