Chutná, lacná a hlavne rýchla frankfurtská polievka. Originálny návod na túto skvelú dobrotu.

Frankfurtská polievka je nestarnúcou klasikou, ktorá nás sprevádza životom od útleho detstva, už od škôlky. Ma množstvo výhod ako rýchla príprava, dostupné a lacné suroviny, sýtosť a navyše chutí úžasne. Ak vám doma ostali nejaké párky a neviete čo s nimi, pripravte si chutnú polievku, ktorá vás navyše zahreje počas sychravých dní.

Ingrediencie:


200g Párok
½ kg zemiakov
1 cibuľa
3PL hladkej múky
200ml mlieka
Olej alebo bravčová masť
1,5 – 2L vývaru
Korenie- soľ, čierne mleté korenie, červená sladká paprika

 

Postup:


1.) Očistené zemiaky si nakrájajte na malé kocky a pripravte si párky, aby neboli veľmi studené.
2.) V hrnci si na oleji alebo masti osmažte nadrobno nakrájanú cibuľku, potom pridajte hladkú múku a urobte zásmažku.
3.) Poriadne premiešajte a pridajte sladkú papriku. Takto pripravenú zásmažku smažte niekoľko minút a potom zalejte vývarom.

4.) Za stáleho miešania priveďte k varu a povarte 25 minút, podľa chute pridajte soľ alebo čierne korenie.
5.) Do vývaru pridajte zemiaky a varte kým zemiaky nezmäknú. Keď polievka vrie, pridajte na krúžky nakrájané párky.
6.) Studené párky schladia polievku a keď sa opäť dostane do varu, premiešajte a polievku odstavte, aby neboli párky rozmočené.

Na záver polievku ochutnajte a podľa chuti dosoľte alebo pridajte korenie. Na zjemnenie prilejte do polievky trochu mlieka. Podávajte s pečivom a polievku pripravenú na tanieri môžete dochutiť aj smotanou. Prajeme vám dobrú chuť 🙂

 

Czech cuisine frankfurt soup with sausage and potatoes

You Might Also Like