Chrumkavé a pikantné mini pizze za pár minút

Jednoduchý a neuveriteľne chutný recept na malé pizze z koliesok bagety. Vďaka maslu sú veľmi vláčne a zároveň chrumkavé vďaka pečeniu v rúre. Vyskúšajte našu verziu s cibuľkou, syrom a čabajkou.

ingrediencie

  • ⅓ hrnčeka masla
  • 1 strúčik cesnaku, roztlačený
  • 1 bageta, 60 cm dlhá (popr. Niekoľko menších)
  • ⅓ hrnčeka pizzovej omáčky (paradajkovej )
  • 1 1/2 hrnčeka akéhokoľvek strúhaného syra
  • 120 g čabajky na kolieska
  • ¼ červené cibule, nasekané
  • ½ lyžice čerstvej petržlenu (voliteľné)

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180 ° C.
  2. Rozpustite maslo spoločne s cesnakom.
  3. Nakrájajte bagetu na približne 2 až 2,5 cm kusy a každý kus pomažte trochou masla s cesnakom. Trochu masla si ešte nechajte.
  4. Na každý kúsok namažte trochu pizzovej omáčky, nasypte cibuľu, syr a pár koliesok čabajky.
  5. Postupne skladajte jednotlivé kusy bagety na seba. Po 6 až 7 kusoch vezmite celý stoh a premiestnite ho do zapekacej formy. Takto poskladajte všetky kolieska.
  6. Zostávajúcim maslom potrite kolieska zo strán, vršok misy zabaľte do alobalu a dajte piecť na 15 minút, kým sa neroztečie všetok syr. Potom odkryte a pečte ďalších 10 minút dozlatista.
  7. Vyberte z rúry, posypte nakrájanú petržlenom a ihneď servírujte.

 

You Might Also Like