,,Chlpaté” bravčové plnené rezne – jedlo, za ktoré vás bude celá rodina nosiť na rukách!

SUROVINY:

bravčové karé
tvrdý syr
zemiaky
vajíčko
soľ
olej
šampiňóny
cibuľa
hladká múka
korenie
pažítka alebo iná bylinka

POSTUP:

Gramáž surovín neuvádzame zámerne, každý si zvolí toľko mäsa, koľko stravníkov bude mať.
Cibuľu nakrájame na prúžky, orestujeme ich na rozpálenom oleji na panvici dozlatista. Pridáme huby, chvíľu dusíme a na záver pridáme bylinky. Odložíme bokom a necháme vychladnúť. Do vychladnutej plnky pridáme nastrúhaný syr a premiešame.
Bravčové karé nakrájame na rezne a jemne ich vyklepeme na tenký plátok, ktorý naplníme pripravenou plnkou. Vrch osolíme a okoreníme podľa chuti.
Zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle. V miske vyšľaháme vajíčka, do druhej misky dáme hladkú múku a začneme obaľovať. Najskôr v hladkej múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhaných zemiakoch.
Smažíme v rozpálenom oleji z každej strany dozlatista.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like