Chlieb hotový za 90 minút a tak ľahký, že sa nemôže nepodariť

Prečo je tento recept tak úžasný? Po prvé, je neuveriteľne ľahký. Tak ľahký, že ho zvládne aj úplný začiatočník. Recept totiž, podobne ako mnoho skvelých vecí na svete, vznikol úplným omylom.

Navyše v ňom nie je žiadny rafinovaný cukor, iba med. A po druhé, túto krásne jemnú pečenú dobrotu si môžete vychutnať už za 90 minút.

ingrediencie

  • 1½ hrnčeka vlažnej vody
  • 1 lyžica medu
  • 2¼ lyžičky sušeného droždia
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • 4 hrnčeky chlebovej pšeničnej múky
  • 1½ lyžičky soli

Postup

  1. V mise zmiešajte vodu, med a kvasnice. Premiešajte, aby sa med rozpustil. Počkajte 5 minút a akonáhle začnú kvasnice pracovať, pridajte múku, kokosový olej a soľ. Cesto spracujte buď ručne alebo pomocou robotov. Potom dajte cesto späť do misky a zakryte uterákom. Nechajte pol hodiny kysnúť.
  2. Pracovnú plochu zľahka poprášte múkou, vyklopte na ňu cesto a cesto mieste, kým z neho nebude pevnejšia gula. Cesto potom zakryte utierkou.
  3. Predhrejte rúru na 200 ° C. Než začnete predhrievať, vložte do rúry pizza kameň alebo hrubší plech.
  4. Nechajte cesto kysnúť pol hodiny.
  5. Po druhom kysnutí rýchlo premiestnite chlebík na kameň či plech, narežte na vrchu a pečte 20 až 35 minút. (S plechom sa doba pečenia predlžuje).
  6. Dobrú chuť!

You Might Also Like