Chcete si po obede k nedeľnej kávičke dať niečo sladké, ale pri tom nestráviť hodiny v kuchyni? Potom vyskúšajte tento rýchly taliansky jablkový koláč!

Priznajte to! Keď sa vrátite po práci domov, rovnako ako milióny ďalších pracovníkov tak sa zastavíte v najbližšej cukrárni a hľadáte „niečo sladké“, čím by ste si aspoň trochu osladili život! 

Aj ja to často robím. Nie každý si však môže každý deň dovoliť kupovať zákusky v cukrárni. Čo si budeme hovoriť, celkom to lezie do rodinného rozpočtu. Preto si dnes upečieme domáci rustikálny taliansky jablkový koláč, ktorý Vám určite chuť na sladké zaženie. Navyše ste si vždy istí o prirodzenosti ingrediencií a zostane Vám viac peňazí na ďalšie radovánky.

Čo budete potrebovať?

  • 180 g pšeničnej múky
  • 4 ks jabĺk
  • 2 žĺtky
  • 140 g kryštálového cukru
  • 50 g masla
  • 125 ml mlieka
  • prášok do pečiva
  • štipku soli

Postup

  1. Najprv si odložte 3 PL kryštálového cukru, ktoré využijeme neskôr na posyp koláča. Zvyšok cukru vyšľahajte so žĺtkami.
  2. Potom si rozpustite maslo a 1/2 masla potom prilejte k vyšľahaným žĺtkom.
  3. Následne pridajte mlieko, múku a prášok do pečiva. Všetko dôkladne premiešajte.
  4. Formu na pečenie si buď vymažte maslom, prípadne vysteľte papierom na pečenie a pripravené cesto do nej nalejte.
  5. Teraz prichádzajú na rad jablká, ktoré ošúpte, nakrájajte na plátky a vyložte na cesto.
  6. Záverom jablká posypte zvyšným cukrom a zalejte zvyšným rozpusteným maslom.
  7. Piecť by ste mali vo vopred vyhriatej rúre na 180 ° C niečo cez pol hodiny (cca 35 minút).

Dobrú chuť prajeme!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like