Chcete si po obede k nedeľnej kávičke dať niečo sladké, ale pri tom nestráviť hodiny v kuchyni? Potom vyskúšajte tento rýchly taliansky jablkový koláč!

Priznajte to! Keď sa vrátite po práci domov, rovnako ako milióny ďalších pracovníkov tak sa zastavíte v najbližšej cukrárni a hľadáte „niečo sladké“, čím by ste si aspoň trochu osladili život! 

Aj ja to často robím. Nie každý si však môže každý deň dovoliť kupovať zákusky v cukrárni. Čo si budeme hovoriť, celkom to lezie do rodinného rozpočtu. Preto si dnes upečieme domáci rustikálny taliansky jablkový koláč, ktorý Vám určite chuť na sladké zaženie. Navyše ste si vždy istí o prirodzenosti ingrediencií a zostane Vám viac peňazí na ďalšie radovánky.

Čo budete potrebovať?

  • 180 g pšeničnej múky
  • 4 ks jabĺk
  • 2 žĺtky
  • 140 g kryštálového cukru
  • 50 g masla
  • 125 ml mlieka
  • prášok do pečiva
  • štipku soli

Postup

  1. Najprv si odložte 3 PL kryštálového cukru, ktoré využijeme neskôr na posyp koláča. Zvyšok cukru vyšľahajte so žĺtkami.
  2. Potom si rozpustite maslo a 1/2 masla potom prilejte k vyšľahaným žĺtkom.
  3. Následne pridajte mlieko, múku a prášok do pečiva. Všetko dôkladne premiešajte.
  4. Formu na pečenie si buď vymažte maslom, prípadne vysteľte papierom na pečenie a pripravené cesto do nej nalejte.
  5. Teraz prichádzajú na rad jablká, ktoré ošúpte, nakrájajte na plátky a vyložte na cesto.
  6. Záverom jablká posypte zvyšným cukrom a zalejte zvyšným rozpusteným maslom.
  7. Piecť by ste mali vo vopred vyhriatej rúre na 180 ° C niečo cez pol hodiny (cca 35 minút).

Dobrú chuť prajeme!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like