Cestovinové mušličky najprv naplnila a poskladala do zapekacej misky. Tajomstvo tohto jedla spočíva v skvelej a jednoduchej omáčke!

Vždy som túžila vyskúšať niečo z tradičnej talianskej kuchyne. Podarilo sa mi to až teraz, ale napodiv to chutilo aj vyzeralo naozaj dobre. Ak ste milovníci fantastickej talianskej kuchyne aj Vy, potom rozhodne vyskúšajte tento recept. Na prvý pohľad vyzerá možno náročne, ale verte, že je to úplná hračka.

Čo budete potrebovať?

  • 2 a ½ šálky ricotta syra
  • 2 šálky cukety nastrúhané na jemnom strúhadle
  • 1/3 šálky nasekaných čerstvých bazalkových lístkov
  • trochu čerstvej bazalky aj na ozdobu
  • 1 celé vajce
  • ½ lyžičky soli a ½ lyžičky korenia
  • 3 šálky paradajkového pretlaku
  • 1 balíček cestovín v tvare mušličiek
  • 1 šálka nastrúhanej mozzarelly

Ako na to?

Z cukety nastrúhané najemno si vyžmýkajte prebytočnú vodu. Vo väčšej miske zmiešajte ricottu, cuketu, nasekanú bazalku, soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte.

Do formy na pečenie vylejte 1 šálku paradajkového pretlaku. Jednotlivé kúsky surových a tvrdých cestovinových mušličiek naplňte ricottovou plnkou.

Každú naplnenú mušľu potom uložte na pekáč do paradajkového pretlaku. Ak sa vám nechce plniť mušľu po mušli, tak si jednoducho cestoviny aj s ricottovou plnku zmiešajte v jednej miske, aby sa syr dostal aj do záhybov cestovín a všetky potom opatrne položte do pekáča.

Cestoviny zalejte zvyškom paradajkového pretlaku a posypte mozzarellou. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečte zakryté alobalom približne 30 minút. Potom alobal odstráňte a nechajte ešte 5-7 minút zapekať. Podávajte teplé a ozdobené čerstvou bazalkou.

Prajeme dobrú chuť!

zdroj: tryityoumightlikeit

You Might Also Like