Cesnakové žemle pripravené do pol hodiny. Určite ich vyskúšajte, sú jemné ako pavučinka a chuťovo fantastické.

Budeme potrebovať:

1 šálka – voda
1 lyžica – kr. cukor
3 lyžice – olej
1/4 lyžičky – soľ
10 g – sušené droždie
3 šálky- hladká múka
3 strúčiky – česnek

Postup:

1.

V miske zmiešame olej, vodu, cukor, soľ, sušené droždie. Premiešame a pridáme múku. Spracujeme hladké cesto, do ktorého podľa potreby pridáme ešte vodu alebo múku. Záleží na kvalite múky. Cesto by malo byť pružné a nemalo by sa lepiť na stenu misky. Najskôr začnite miešať drevenou vareškou, potom pracujte rukami. Cesto tak bude mať tú správnu teplotu, preto sa neodporúča používať elektrický mixér.

2.

Z cesta vytvarujeme menšie bochníčky, ktoré potrieme olejom z každej strany a ukladáme ich na vymastený pekáč. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlatista. Ešte pred pečením ich môžete na vrchu rozrezať ostrým nožom do tvaru kríža.

3.

Cesnak prelisujeme do misky, zalejeme ho vriacou vodou a touto cesnakovou pastou potrieme ešte horúce bochníky. Necháme vychladnúť a môžeme podávať.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

Zdroj: Coocook

You Might Also Like