Cesnakové slimáky so kyslou smotanou: Chutné a rýchle pečivo, ktorého tajomstvo je ukryté v úžasne jemnom ceste!

Voňavé domáce pečivo s fantastickou chuťou a luxusnou vôňou. Cesto je výborné aj na sladké koláče, len vynechajte soľ a cesnak.

Potrebujeme:

800 g hladkej múky

50 g čerstvých kvasníc

1 lyžička soli

500 ml mlieka

1 lyžica cukru

150 ml oleja

Na náplň:

2 žĺtky

200 g masla

1 lyžička soli

3 strúčiky cesnaku

Na posypanie a potretie:

1 žĺtok

2 dl kyslej smotany

150 g strúhaného syra

Postup:

Rozdrobíme kvasnice a zalejeme ich 1,5 dl vlažného mlieka. Posypeme ich cukrom jemne premiešame a necháme nakysnúť. Potom pridáme preosiatu múku so soľou. Prilejeme aj olej a ostatné vlažné mlieko. Všetko dôkladne premiesime a prikryté necháme kysnúť na teplom mieste.

Maslo si vyšľaháme so soľou, žĺtky a s prelisovaným cesnakom. Vykysnuté cesto si rozdelíme na 2 kusy a vyvaľkáme ho do obdĺžnika na hrúbku 3 mm.

Cesta potrieme pripravenou maslovou plnkou a zrolujeme ako roládu.

Pripravené roládky si potrieme vajíčkom rozšľahaným v kyslej smotane (v silnejšej vrstve a posypeme nastrúhaným syrom).

Z cesta potom vykrajujeme trojuholníky, ktoré ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie. Robíme rozostupy, pretože cesto ešte zvýši svoj objem. Takto necháme ešte kysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° C asi 25 minút.

Želáme vám dobrú chuť! 🙂

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

zdroj: cookpad

You Might Also Like