Cesnakové placky plnené báječnou syrovou náplňou pripravené za 20 minút!

Ľahko by ste si mohli tieto chutné placky spliesť s langošami. Langoše to však nie sú ani zďaleka. Čo sa oleja týka, v týchto plnených plackach ho nájdete úplné minimum, zatiaľ čo u langošov je oleja podstatne viac.

Uvidíte že na tejto dobrote si pochutí celá Vaša rodina. Jedná sa o skvelý recept, ktorý sa hodí pre každú príležitosť.

CESTO

  • 1 šálka kefíru
  • ½ ČL cukru
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • ½ lyžičky soli
  • 2,5 šálky hladkej múky

NÁPLŇ

  • 150 g tvrdého syra
  • 200 g tvarohu (môžete dať aj mäkký syr, ktorý máte radi)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Olej
    .

POSTUP

Kefír zmiešame v miske so soľou, cukrom a jedlou sódou. Pridáme hladkú múku a vymiešame metličkou. Cesto, ktoré si vypracujeme, zabalíme potom do fólie a necháme 15-20 minút necháme odpočinúť pri izbovej teplote.

Prelisujeme si cesnak. Syr si nastrúhame a zmiešame s tvarohom a prelisovaným cesnakom. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a každú na pomúčenej doske vyformujeme do tvaru kruhu, alebo gule. Na ½ kruhu navrstvíme plnku a prekryjeme druhou časťou cesta a vznikne nám tvar polkruhu. Okraje cesta pritlačíme poriadne prsty, aby náplň nevykukla von.

Takto si postupne vytvarujeme a pripravíme všetky placky.

Na panvici si rozohrejeme olej a smažíme vždy dve placky. Placky smažíme z oboch strán do zlatista. Môžete podávať s kyslou smotanou.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: bidista.com

You Might Also Like