Cesnakové langoše, chutné a pripravené za pár minút!

Suroviny:


1 kg polohrubej múky,
0.5 l mlieka,
50 g droždia,
štipka cukru,
soľ,
rasca,
cesnak,
olej na vyprážanie

Postup prípravy:


1) Z vlažného mlieka, cukru a kvasníc pripravíme kvások. Kvások zmiešame s múkou, soľou pridáme trošku rasce a vypracujeme cesto a dáme vykysnúť.Ked nám cesto vykysne na po mučení doske vyformujeme cesto do tvaru bochníka.

2) Bochníky necháme 10 minút kysnúť, potom je roztiahneme na placky, dôležité je vytvoriť tenký stred – cesto sa môže aj trošku pretrhnúť a byť deravé, ale to nie je problém. Langoše vyprážame na horúcom oleji.Oleja musí byť toľko, aby v ňom plával.

3)  Roztlačíme 5 strúčikov cesnaku, zmiešame s jednou polievkovou lyžicou oleja, deci teplej vody a poriadne osolíme. Langoš potrieme cesnakom, kto aké milovala môže si urobiť syrové, kečupovú, majonézové .dobre chuť.

Prajeme dobrú chuť

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like