Cesnakové langoše, chutné a pripravené za pár minút!

Suroviny:


1 kg polohrubej múky,
0.5 l mlieka,
50 g droždia,
štipka cukru,
soľ,
rasca,
cesnak,
olej na vyprážanie

Postup prípravy:


1) Z vlažného mlieka, cukru a kvasníc pripravíme kvások. Kvások zmiešame s múkou, soľou pridáme trošku rasce a vypracujeme cesto a dáme vykysnúť.Ked nám cesto vykysne na po mučení doske vyformujeme cesto do tvaru bochníka.

2) Bochníky necháme 10 minút kysnúť, potom je roztiahneme na placky, dôležité je vytvoriť tenký stred – cesto sa môže aj trošku pretrhnúť a byť deravé, ale to nie je problém. Langoše vyprážame na horúcom oleji.Oleja musí byť toľko, aby v ňom plával.

3)  Roztlačíme 5 strúčikov cesnaku, zmiešame s jednou polievkovou lyžicou oleja, deci teplej vody a poriadne osolíme. Langoš potrieme cesnakom, kto aké milovala môže si urobiť syrové, kečupovú, majonézové .dobre chuť.

Prajeme dobrú chuť

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like