Celý život ste varili zemiakovú kašu zle! Podľa tohto návodu zistíte tajomstvo, ako ju uvariť čo nejchutnejšie

Zemiaková kaša je jedna z najvyužívanejších príloh k mäsovým pokrmom. Jej príprava je naozaj jednoduchá. Uvaríme vopred olúpané zemiaky, scedíme, roztlačíme a pridáme maslo a mlieko. Ale sme si istí, že ju pripravujeme správne?

Odborník z portálu Food Network Tyler Florence odporúča odlišnú prípravu zemiakovej kaše. Podľa neho klasická príprava ničí chuť tejto prílohy. „Zemiaky majú jemný chuťový profil. Keď ich budete variť vo vode, ktorú následne scedíme, stratíte tak všetku chuť zemiakov „, hovorí šéfkuchár.

Tyler preto odporúča povariť zemiaky priamo v mlieku, smotane a masle, aby nasiakli všetku chuť. Najlepšie je práve rozsekať surové zemiaky na kocky a povariť ich domäkka s mliekom a maslom. Po zmäknutí je potrebné scediť nadbytočnú tekutinu a samotné zemiaky nasiaknuté mliekom roztlačiť na hladkú zmes. Na dochutenie najlepšie poslúži soľ a čierne korenie. Pre zmenu, môžete k zemiakom pridať pár strúčikov cesnaku, podľa chuti.

You Might Also Like