Celú rodinu som nakŕmila pomocou 200 g mletého mäsa. Tento recept je hotovou záchranou!

Varenie lahodných jedál, keď je chladnička plná rôznych ingrediencii, je veľmi jednoduché. Ak však nie je čas na nakupovanie a potrebujete nakŕmiť svojich príbuzných alebo dokonca nečakaných hostí, táto úloha sa začne komplikovať. Z tohto dôvodu si nechávam trochu mletého mäsa v mrazničke, aby som ho v prípade núdze mohla šikovne využiť.

 

Ponúkame vám recept na pokrm, ktorý si pripravíte rýchlo, chutne a všetko, čo na neho budete potrebovať, nájdete doma!

Ingrediencie

  • 200 g mletého hovädzieho mäsa
  • 500 g zemiakov
  • 150 g ryže
  • 1 mrkva
  • 1/2 cibule
  • 200 ml vody
  • 1 PL paradajkovej pasty
  • 2 PL rastlinného oleja
  • 2 PL smotany
  • 50 g tvrdého syra
  • Soľ
  • Korenie podľa chuti

Postup

  1. Uvarte si ryžu približne do polohotového stavu. Nastrúhajte si mrkvu, nakrájajte cibuľu a osmažte na panvici.

  1. Ryžu, mrkvu s cesnakom , mleté mäso, soľ a korenie zmiešajte do jednej zmesi. Následne si z toho vytvorte guľôčky s priemerom asi 4 cm.

  1. Narežte si zemiaky na kolieska a osoľte ich.
  2. Formu na pečenie vymastite olejom, položte do neho zemiaky a mäsové gule napríklad do tvaru kvetu. Pečte na 180 stupňoch po dobu minút.

  1. Na zálievku si zmiešajte kyslú smotanu, vodu, paradajkovú pastu, soľ a korenie. Polejte ňou mäso a zemiaky a nechajte v rúre ďalších 15 minút.

  1. Po 15 minútach posypte pokrm nastrúhaným syrom a vložte do rúry na 5 minút, aby sa syr úplne roztopil.
  2. Pred servírovaním môžete jedlo ozdobiť obľúbenými bylinkami. Dobrú chuť!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj:takprosto.cc

You Might Also Like