Cárske karbanátky z rúry: Toto jedlo z mletého mäsa zatieni všetky ostatné, hotové je raz dva!

Výborné jedlo z mletého mäsa, ktoré zatieni všetky ostatné jedlá z mletého mäsa. Na prípravu jednoduché, na chuť neprekonateľné. Raz vyskúšate a karbonátky nebudete robiť už inak.

Čo budeme potrebovať:

  • 800 g mletého bravčového mäsa
  • 300 g mletého kuracieho mäsa
  • 1 cibulu
  • 200 ml mlieka
  • 70 g chleba
  • Soľ, korenie

Na vrch:

  • 200 ml kyslej smotany
  • 2 vajcia
  • 150 g tvrdého sýra
  • Kôpor podľa chuti
  • Majonézu na ozdobu

Postup:

Chlieb namočíme do 100 ml mlieka, potom vyžmýkame a pridáme do mäsovej zmesi (zmiešame bravčové a kuracie mleté ​​mäso). K mäsu pridáme aj nakrájanú cibuľku, soľ a korenie.

Do mäsa pridáme aj zvyšné mlieko a vymiešame jednotnú hmotu. Ja si mäso meliem sama doma a zvyšné mlieko vždy prelejeme cez mlynček. Ak sa vám hmota zdá príliš tekutá, pridajte trochu strúhanky alebo ovsených vločiek.

Z hmoty tvoríme jednotlivé karbanátky, ktoré navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie.

Syr nastrúhame na strúhadle, zmiešame s kyslou smotanou, vajíčkami a nadrobno nakrájaným kôprom. Navrstvíme na povrch mäsa.

Nakoniec som ešte navrstvila do cukrárskeho vrecka trochu majonézy a ozdobila vrch fašírok. Pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút pri teplote 200 stupňov. Prípadne pečte tak dlho, aby bolo mäsko upečené – záleží to od typu vašej rúry, aj od hrúbky fašírok.

Želáme vám dobrú chuť! 🙂

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

You Might Also Like