Buchtičky jemné ako pavučinka – bez vyprážania, do cesta dajte tvaroh a v trúbe sa krásne nafúknu!

Hľadala som recept na šišky, ktoré by boli krásne jemné, nie tak mastné, ako tie klasické. Našla som tento fantastický recept na šišky s čokoládou, ktoré vôbec nie sú mastné a chutia výborne!

Čo budeme potrebovať:

500 g hladkej múky
50 g masla
100 g cukru
10 gramov sušeného droždia alebo 1/2 kocky čerstvého
2 vajcia
120 ml vlažného mlieka
125 gramov ricotta syra alebo nátierkového masla
čokoláda lupienky
práškový cukor
pomarančová kôra

Postup:

Do misky nasypte múku, pridajte vajce, maslo nakrájané na malé kúsky, cukor, pomarančovú kôru a ricottu (alebo nátierkové maslo).

V teplom mlieku rozpustíme droždie spolu s lyžičkou cukru, počkajte asi 15 minút a pridajte ho k ostatným zložkám. Premieste jednotné cesto.

Nechajte cesto kysnúť na teplom mieste v miske pod utierkou. Ja ho nechávam kysnúť dlhšie, cesto je potom naozaj nadýchané.

Keď cesto vykysne, vmiešame doň čokoládové lupienky, preložíme na dosku posypanú múkou a rozvaľkáme na hrúbku 1 cm.

Vykrojíme kruhy a necháme ešte kysnúť, kým sa nezahreje rúra.

V predhriatej rúre pri 180 stupňoch pečieme asi 20-25 minút dozlatista.

Šišky sa krásne nafúknu. Šišky sú výborné a vôbec nie sú mastné, ako klasické vyprážané šišky.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like