Brownies so smotanovým syrom a čerešňami

Na prípravu budeme potrebovať:

100 g tmavej čokolády,
150 g kr. cukru,
150 g polohrubej múky,
300 g smotanového syra (alebo mäkký tvaroh),
300 g čerešní,
120 g masla,
4 vajíčka,
1 ČL prášku do pečiva,
1 balíček vanilkového cukru,
štipka soli,
cca 100 ml trochu mlieka.

POSTUP:

 Krok 1  
Čokoládu si nalámeme na kúsky a dáme do misky, do ktorej pridáme aj maslo. Vo vodnom kúpeli roztopíme.

 Krok 2  
2 vajíčka spolu s 50 g cukru vymiešame do peny. Pridáme štipku soli a vanilkový cukor. K vyšľahaným vajíčkam pridáme rozpustenú čokoládu a znova poriadne mixérom vymiešame. Postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vareškou spojíme. Cesto bude tuhé, preto pridávajte za stáleho miešania mlieko. Cesto pri roztieraní má byť vláčne.

 Krok 3  
Pripravíme si formu na pečenie (priemer cca 21 cm), vymastíme ju maslom a zalejeme ju 1/3 cesta.

 Krok 4  
V druhej miske si zmiešame smotanový syr so zvyšným cukrom a 2 vajíčkami. Miešame mixérom dovtedy, kým nám nevznikne krémová hmota.

 Krok 5  
Polovicu krému vylejeme na 1/3 cesta, poukladáme čerešne, navrstvíme druhú tretinu cesta, znova dáme plnku, poukladáme čerešne a zalejeme zvyšným cestom. Vrch zarovnáme.

 Krok 6  
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov po dobu 40-50 minút. Upečené vyberieme a necháme vychladnúť.

 Krok 7  
Vychladnuté nakrájame na rezy a podávame.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like