Bravčové plátky na mede, horčici a cesnaku s pečenými zemiakmi!

Bravčové mäso je u nás veľmi obľúbené, takže sa vždy hodia inšpirácie na nejakú novú úpravu. Ak práve takú inšpiráciu hľadáte, skúste tento recept. Jedná sa o lahodné bravčové plátky na mede.

Celé jedlo je zapekané a obsahuje už aj zemiaky. Nielenže teda ušetríte čas pri príprave, ale aj nezašpiníte toľko riadu a po dobrom obede si tak môžete s kľudným svedomím odpočinúť.

Zloženie

  • 2,5 kg bravčových plátkov
  • 1 cesnak
  • soľ, korenie
  • 3 lžičky medu
  • 2 lyžice horčice
  • 1 lyžička balzamikového octu
  • 2 kg zemiakov
  • 5 cibúľ
  • olej

Príprava

Rozdrvte cesnak a zmiešajte ho s horčicou, medom, olejom, soľou a korením. Touto zmesou rovnomerne potrite každý plátok mäsa z oboch strán.

Olúpte a nakrájajte zemiaky a umiestnite ich do plechu, či zapekacej misky. Pridajte nakrájané cibule.

Na zemiaky s cibuľou položte mäso. Ak máte čas, môžete ho nechať marinovať cez noc.

Zakryte fóliou a pečte, kým zemiaky nie sú mäkké a mäso nepustí šťavu. Nakoniec odstráňte fóliu a pečte ešte 10 minút.

Dobrou chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

zdroj: mindenegyben.com

You Might Also Like