Bravčové medailónky s vynikajúcou omáčkou na francúzsky spôsob: Ak mäso pripravíte podľa tohto receptu, vaša návšteva si od vás ihneď bude pýtať recept!

Bravčová panenka je pre mnohých veľmi lahodným a kvalitným kusom mäsa, ktoré majú radi aj deti. Ak neviete, čo dnes na obed a všetky nápady sa vám už zdajú otrepané, stavte na lahodné medailónky na smotane. Doplňte ich varenými zemiakmi a za pár minút máte na stole kulinársky skvost.

Budeme potrebovať:

2 kg bravčovej panenky

1 cibuľa

1 zelená cibuľka

250 ml kyslej smotany

75 ml smotany na varenie

50 ml slnečnicového oleja

100 g masla

soľ (podľa chuti)

čierne korenie (podľa chuti)

Postup:

Najprv si pripravené mäso nakrájame na menšie kúsky s približnou hrúbkou 2 až 3 cm. Tie potom osmažíme na rozohriatej panvici poliatej olejom (použijeme 25 ml z uvedeného množstva). Medailónky z bravčovej panenky necháme osmažiť z oboch strán, pokiaľ nemajú zlatistú farbu.

Následne medaiónky jeden po druhom vyberieme na tanier a výpek z mäsa nevylievame. Pridáme zvyšný olej a keď je rozpálený, pridáme nakrájanú klasickú cibuľu a tiež zelenú cibuľku a za občasného miešania ich smažíme, pokiaľ nie je cibuľa sklovitá.

Potom k cibuli pridáme kyslú smotanu a kúsok masla. Omáčku okoreníme a osolíme podľa chuti a dôkladne premiešame. Na záver pridáme smotanu na varenie, ktorá celú omáčku lahodne zjemní. Keď sú všetky ingrediencie premiešané a smotana horúca, na panvicu znovu pridáme osmažené kúsky mäsa.

Panvicu v tejto chvíli prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť na miernom plameni približne 30 minút. Po uplynutí pol hodiny môžeme servírovať jemné a šťavnaté kúsky mäsa preliate smotanou. K mäsu môžete podávať varené zemiaky a skvel obed je hotový.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj:  sovkusom.ru

You Might Also Like