Bravčové medailónky s vynikajúcou omáčkou na francúzsky spôsob: Ak mäso pripravíte podľa tohto receptu, vaša návšteva si od vás ihneď bude pýtať recept!

Bravčová panenka je pre mnohých veľmi lahodným a kvalitným kusom mäsa, ktoré majú radi aj deti. Ak neviete, čo dnes na obed a všetky nápady sa vám už zdajú otrepané, stavte na lahodné medailónky na smotane. Doplňte ich varenými zemiakmi a za pár minút máte na stole kulinársky skvost.

 

Budeme potrebovať:

2 kg bravčovej panenky

1 cibuľa

1 zelená cibuľka

250 ml kyslej smotany

75 ml smotany na varenie

50 ml slnečnicového oleja

100 g masla

soľ (podľa chuti)

čierne korenie (podľa chuti)

Postup:

Najprv si pripravené mäso nakrájame na menšie kúsky s približnou hrúbkou 2 až 3 cm. Tie potom osmažíme na rozohriatej panvici poliatej olejom (použijeme 25 ml z uvedeného množstva). Medailónky z bravčovej panenky necháme osmažiť z oboch strán, pokiaľ nemajú zlatistú farbu.

Následne medaiónky jeden po druhom vyberieme na tanier a výpek z mäsa nevylievame. Pridáme zvyšný olej a keď je rozpálený, pridáme nakrájanú klasickú cibuľu a tiež zelenú cibuľku a za občasného miešania ich smažíme, pokiaľ nie je cibuľa sklovitá.

Potom k cibuli pridáme kyslú smotanu a kúsok masla. Omáčku okoreníme a osolíme podľa chuti a dôkladne premiešame. Na záver pridáme smotanu na varenie, ktorá celú omáčku lahodne zjemní. Keď sú všetky ingrediencie premiešané a smotana horúca, na panvicu znovu pridáme osmažené kúsky mäsa.

Panvicu v tejto chvíli prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť na miernom plameni približne 30 minút. Po uplynutí pol hodiny môžeme servírovať jemné a šťavnaté kúsky mäsa preliate smotanou. K mäsu môžete podávať varené zemiaky a skvel obed je hotový.

 

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj:  sovkusom.ru

You Might Also Like