Bravčové mäso s hubami v krémovej syrovej omáčke – jednoduchý a rýchly obed!

Mäso na hubách je tradičný recept slovenskej kuchyne. Môžeme takto pripravovať hovädzie, alebo bravčové mäso a niekedy aj kuracie. Pretože naša krajina je všeobecne známa tým, že bravčové mäso používa veľa, zvolíme práve tento druh.

Bravčové mäso je celkom rýchlo pripravené, a preto je skvelou voľbou pre rýchly obed, alebo večerou. Dnešný recept ho doplní o chutnú syrovú omáčkou a použité budú aj huby, ktoré sa k mäsu skvele hodia.

zloženie

  • 1,5 kg bravčového mäsa
  • 500 g húb
  • 250 g smotanového syra
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL paradajkového pyré
  • soľ
  • korenie
  • olej

Príprava

Mäso nakrájajte na väčšie kocky, pridajte trochu oleja do hrnca, vsypte mäso a začnite opekať.

Očistite huby a nakrájajte ich na kúsky. Akonáhle mäso zbelie a pustí šťavu, podlejte ho trochou vody a pridajte huby.

Pridajte paradajkové pyré a cesnak, zmes nechajte povariť. Akonáhle je mäso hotové, pridajte syr a miešajte, kým sa úplne nerozpustí. Jemne dochuťte korením a môžete podávať.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: ketkes.com 

You Might Also Like