Bravčové mäso na pive pripomínajúce harmoniku som jedla po prvýkrát a nič chutnejšie som doteraz nevarila

Bravčové mäso sa dá pripraviť na množstvo chutných spôsobov a my vám dnes ponúkame jeho kombináciu s tmavým pivom!

 

Ingrediencie

  • 800 g bravčového mäsa
  • 20ks čierneho celého korenia
  • 50 g sušených marhúľ
  • 50 g hrozienok
  • 2 bobkové listy
  • 5 cibúľ
  • 4 PL olivového oleja
  • 50 g sušených sliviek
  • 250 ml tmavého piva (alebo svetlé)
  • 10-12 klinčekov
  • Paprika (podľa chuti)
  • Soľ (podľa chuti)

 

Postup

  1. Mäso si umyte, osušte, osoľte, opaprikujte a vložte do chladničky na 8-16 hodín.
  2. Cibuľu nakrájajte na hrubšie kolieska a sušené ovocie zaparte vriacou vodou.
  3. Mäso si narežte na 10-12 plátkov, každý znovu osoľte a posypte paprikou v mieste rozrezania.
  4. Na každý kúsok mäsa položte 1 klinček, 2 čierne korenia a 2 cibuľové kolieska.
  5. Formu na pečenie vymastite 2 PL olivového oleja, mäso poukladajte ako harmoniku a potrite ho zvyšným olejom.
  6. Rovnomerne pridajte marhule, hrozienka a slivky. Mäso zalejte pivom a nezabudnite ani na bobkový list.
  7. Mäso vložte do vyhriatej rúry na 170-190 stupňov a pečte 120 minút. Rozdiel medzi teplotami pečenia závisí od vašej rúry. Keď sa na mäse objaví zapečená kôrka, znížte teplotu a nič sa vám nepripáli.

 

Vďaka pivu bude mäso jemnejšie, získa bohatú arómu, zatiaľ čo vôňa z alkoholu sa úplne vyparí. Môžete k nemu servírovať dusenú zeleninu alebo šopský šalát. Výber je na vás a my vám prajeme dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: sovkusom.ru

You Might Also Like