Bravčová pochúťka z fľaše. Hodí sa ako desiata, ale aj ako večera

Pre všetých milovníkov tlačenky tu máme dnes recept na výbornú bravčovú pochúťku, ktorá svojou chuťou i tvarom tlačenku pripomína. Jej príprava je jednoduchá a chuť úplne famózna.

 

Obtiažnosť receptu: Ľahká
Potrebný čas: 180 minút
Počet porcií: 8

INGREDIENCIE

Čierne korenie (guličky)10 ks
Nové korenie 3 ks
Bobkový list 2 ks
Cibuľa 1 ks
Soľ 1 lyžica
Voda 2 l
Čierne korenie 1 lyžička
Cesnak 4 strúčiky
Bravčové koleno 3 kg

POSTUP PRÍPRAVY

1.Vložte kolená do veľkého hrnca, zalejte ich vodou a pridajte všetky ostatné ingrediencie okrem korenia a cesnaku.

2.Všetko varte pod pokrievkou približne tri hodiny a priebežne pomocou lyžice odstraňujte vzniknutú penu.

3.Než sa mäso uvarí, pripravte čistú plastovú fľašu, z ktorej odstrihnite vrch.

4.Potom strúčiky cesnaku nastrúhajte a zmiešajte s korením. Uvarené mäso po uvarení zbavte kostí a natrhajte ho na kúsky, do ktorých pridajte cesnakovou zmes.

5.Mäso postupne skladajte do plastovej fľaše a pridávajte aj vývar, v ktorom sa mäso varilo.

6.Po vychladnutí mäsovú zmes z fľaše vyklopte a nakrájajte na hrubšie kolieska.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like