Božský orechovo-kávový zákusok: Nevyrovná sa mu žiadny dezert z cukrárne!

Tento koláčik je pre mňa absolútna topka, pokiaľ ide o sladké zákusky. Spája všetko, čo máme radi – jemné cesto, úžasný krém a polevu. Na špeciálne príležitosti aj vtedy, keď máte jednoducho chuť na dezert ako z cukrárne. Je výborný!

 

Potrebujeme:

3 lyžice múky

6 vajec

150 g kr. cukru

150 g orechov – mletých

½ bal. prášku do pečiva

štipku soli

Na krém:

300 ml mlieka

3 lyžice hladkej múky

1 lyžicu kávy (rozpustnej)

1 bal. vanilkového cukru

250 g masla alebo margarínu izbovej teploty

180 g práškového cukru

5 lyžičiek mletých orechov

Na vrch:

150 g horkej čokolády

50 g masla – rozpusteného

 

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Biely s časťou cukru ušľaháme na tuhý sneh. Žĺtky zmiešame so zvyšným cukrom do svetlej peny. Potom postupne vmiešame múku, orechy, soľ a prášok do pečiva.

Nakoniec opatrne vmiešame aj sneh a takto prirpavené cesto navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie alebo vymastený. Pečieme pri teplote 180 stupňov 25-30 minút. Keď sa cesto ochladí, vložte ho opäť na plech.

Mlieko nalejeme do hrnca a vmiešame doň múku, kávu a vanilkový cukor – za stáleho miešania uvaríme hustý puding, ktorý následne odložíme vychladnúť.

Maslo alebo margarín našľaháme s cukrom a pridáme aj orechy, potom túto zmes vmiešame do vychladnutého kávového pudingu. Krém rovnomerne aplikujeme na cesto a nakoniec prelejeme maslovo-čokoládovou zmesou, ktorú sme si rozpustili vo vodnom kúpeli. Dáme stuhnúť a môžeme podávať!

Zdroj: receptneked.hu

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like