Božské rezy DALMATIN: Čokoládový krém, na vrchu lahodná šľahačka a ešte nastrúhaná čokoláda.

Lahodné rezy s čierno bielym cestom. Čokoládový krém, na vrchu lahodná šľahačka a ešte nastrúhaná čokoláda.

 

Budeme potrebovať:

Svetlé cesto:

6 ks – bielky
6 lyžíc – kr. cukor
6 lyžíc – polohrubá múka
1 lyžica – olej
1/2 bal. – prášok do pečiva

Tmavé cesto:

6 ks – žĺtky
6 lyžíc – kr. cukor
6 lyžíc – polohrubá múka
2 lyžice – kakao
1 lyžica – olej
100 ml – mlieko
1/2 bal. – prášok do pečiva

Na poliatie:

500 ml – mlieko
5 lyžíc – kr. cukor

Krém:

1 l – mlieko
3 bal. – čokoládový puding
10 lyžíc – kr. cukor
250 g – maslo

Ďalej:

500 ml – smotana na šľahanie
100 g – čokoláda

Postup:

1.

Bielky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne premiešame. Cesto lyžicami navrstvíme v kôpkach na papierom vyložený plech na pečenie o rozmere 34 x 40 cm.

2.

Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme mlieko, olej a nakoniec aj múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Tmavé cesto navrstvíme medzi biele kôpky a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov do zlatista.

3.

Upečené cesto polejeme mliekom, v ktorom sme rozpustili cukor.

4.

Krém:
Klasicky uvaríme hustý čokoládový puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo mixérom vyšľaháme do peny a postupne pridávame po lyžiciach vychladnutý puding.

5.

Krém navrstvíme na cesto, pekne uhladíme a na vrch navrstvíme vyšľahanú šľahačku. Vrch ešte posypeme strúhanou čokoládou a necháme stuhnúť v chladničke.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

Zdroj: Coolinarika

You Might Also Like