Božské karamelové rezy, ktoré si zamiluje celá vaša rodina!

Pečiete stále dokola to isté? Bábovka strieda perník a ten zase štrúdľa? Skúste niečo nové a pritom vyskúšané. Zamilovali sme si tieto dokonalé karamelové rezy, a tak veríme, že si ich obľúbite aj vy!

Čo budeme potrebovať na cesto:

  • 1 ks banán
  • 4 ks vajcia
  • 1 šálka polohrubej múky
  • 100 ml olej
  • 10 g škorice
  • 1 bal. prášok do pečiva
  • 4 lyžice kr. cukor

Čo budeme potrebovať na náplň:

  • 300 g Kr. cukor
  • 200 ml smotana na šľahanie
  • 150 g masla
  • 200 g kyslej smotany
  • 250 ml mlieka
  • 4 ks banán

Čo budeme potrebovať na ozdobu:

  • 50 g čokolády


Postup:

Vajíčka vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou.

Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech, ktorý sme si vyložili papierom a na dno poskladali na kolieska nakrájaný banán. Pečieme pri teplote 190 stupňov pekne do zlatista.

V hrnci skaramelizujeme 300 g cukru. Keď máme karamel hotový, pridáme smotanu na šľahanie a za stáleho miešania hmotu spojíme. Odstránime z ohňa a do ešte teplého karamelu pridáme maslo, ktoré miešaním rozpustíme a necháme vychladnúť.

Kyslú smotanu zmiešame s mliekom a následne pridávame po častiach karamelovú hmotu. Spojíme. Ak by bola hmota moc riedka, vynecháme mlieko.

1/3 krému navrstvíme na upečený plát cesta, poukladáme banány (vcelku alebo ich môžeme i nakrájať) a potrieme to zvyšným krémom.

Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou alebo karamelovým dipom. Dobrú chuť!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like