Božské gaštanové rezy s banánovým prekvapením

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

8 vajec,
8 PL kr. cukru,
6 PL mletých vlašských orechov,
6 PL polohrubej múky,
2 PL kukuričného škrobu,
1/2 balíčka prášku do pečiva.

Na prípravu krému budeme potrebovať:

750 g gaštanového pyré,
300 g masla,
1 PL rumu,
pr. cukor podľa chuti.

Ďalej budeme potrebovať:

250 g tmavej čokolády,
150 g masla,
1 PL oleja,
5 banánov,
300 ml smotany na šľahanie,
postrúhaná čokoláda na ozdobu.

POSTUP:

 Krok 1  
Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Pridáme polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva, orechy a kukuričný škrob. Osobitne si vyšľaháme bielka, ktoré pridáme do žĺtkovej hmoty. Jemne premiešame a vylejeme do vopred tukom vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie.

 Krok 2  
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.

 Krok 3  
Maslo si vymiešame do peny (v prípade, že nemáte sladené gaštanové pyré, môžete pridať aj práškový cukor do masla a spolu vymiešať) a postupne doň pridáme po menších kúskoch gaštanové pyré. Nakoniec pridáme rum a poriadne vyšľaháme.

 Krok 4  
V hrnci si roztopíme čokoládu a pridáme 150 g masla a 1 PL oleja. Necháme mierne vychladnúť.

 Krok 5  
Upečený korpus si rozdelíme na 2 časti, jednu potrieme tenkou vrstvou gaštanového pyré, naukladáme naň celé banány, ktoré polejeme rozpustenou čokoládou. Takto poliate banány necháme postáť, aby čokoláda stuhla a až potom môžeme vrstviť gaštanovú plnku. Pekne uhladíme a prikryjeme druhým plátom.

 Krok 6  
Vyšľaháme si smotanu na šľahanie a navrstvíme ju na druhý plát cesta. Posypeme strúhanou čokoládou.

 Krok 7  
Nakrájame na rezy a podávame.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like