Radšej tento recept ani neotvárajte! 😀Krémová čokoláda zasypaná práškovým snehom vytvára dojem čohosi nevinného, až anjelského. Nenechajte sa však zmiasť, je to len jedno z ďalších pokušení pre nás čokoládových závislákov.
Ingrediencie
- 4 vajcia
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 a 1/4 hrnčeka cukru
- 110 g rozpusteného masla
- 1/2 hrnčeka hladkej múky
- 1/2 hrnčeka kakaa
- 2 hrnčeky vlažného mlieka
- 1 lyžica práškového cukru na posypanie
Postup
- Rúru si predhrejeme na 160 ° C a pekáč vystelieme papierom na pečenie
- Oddelíme si žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
- Žĺtky si rozšľaháme v ďalšej miske, pridáme vanilkový extrakt a cukor. Poriadne zmiešame. Pridáme rozpustené maslo. Zmes musí byť stále jemná a hladká.
- Do zmesi postupne vmiešavame múku s kakaom (Ideálne preosiatej). Pridáme aj mlieko.
- Nakoniec primiešame aj sneh z bielkov. Cesto nalejeme na pekáčik.
- Pečieme v predhriatej rúre zhruba hodinu. Potom vyberieme z rúry a necháme hodinu vychladiť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Uchovávame v chladničke.