Bohaté medové rezy s dvoma krémami a bielkovou polevou

Ak máte radi medovník, tento recept si zamilujete! 🙂Rezy sú nádherne vláčne s plnou chuťou medu, kakaového a vanilkového krému. Recept je trochu zdĺhavejší, ale bude to stáť rozhodne za to🙂

  • Čas prípravy: 1 h 20 minút + čas na chladenie
  • Porcie: cca 24 kusov

ingrediencie

korpus

  • 2 vajcia
  • 3 lyžice cukru
  • 4 lyžice medu
  • 50 g masla
  • 450 g hladkej múky
  • 5 lyžíc mlieka
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • trošku citrónovej šťavy
  • 2 lyžice holandského kakaa
  • 2 lyžice mlieka

Krém

  • 2 balenia vanilkového pudingu
  • 700 ml mlieka
  • 250 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 2 lyžice holandského kakaa

Bielková poleva

  • 1 bielok
  • šťava z polky citrónu
  • 200 g práškového cukru

Postup

  1. V mlieku uvarte puding a nechajte ho vychladnúť. Potom primiešajte maslo s cukrom a vyšľahajte dohladka.
  2. Potom v miske nad parou vyšľahajte maslo s vajcami, sódou a 5 lyžíc mlieka. Pridajte med, cukor, dobre premiešajte a odstavte. Posledné prisypte múku a dobre vmiešajte.
  3. Cesto rozdeľte na polovice. Do jednej pridajte ešte dve lyžice mlieka s dvoma lyžicami kakaa.
  4. Z cesta vytvorte 4 menšie pláty a pečte v rúre predohriatej na 160 ° C. Každý plát pečte približne 10 minút.
  5. Z krému tretinu odoberte a do tej vmiešajte 2 lyžice kakaa.
  6. Na bielkovú polevu vyšľahajte bielok s cukrom a citrónovou šťavou.
  7. Vrstvenie múčnika: Na tmavé cesto namažte svetlý krém. Prikryte svetlým cestom a namažte tmavým krémom. Položte opäť svetlý plát, namažte svetlý krém a nakoniec položte tmavý korpus.
  8. Nakoniec všetko polejte bielkovou polevou. Múčnik môžete ozdobit podľa chuti, napr. strúhanou čokoládou.
  9. Vložte dezert do chladničky aspoň na 6 hodín k zatuhnutiu a potom už prajeme len dobrp chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like