Bodkovaný cheescake na ktorom si musí pochutnať každý!

Torta zvaná cheescake sa stáva v poslednej dobe veľmi populárnou a niet divu! Je to vážne dobrota! V dnešnom článku vám ukážeme recept na netradičné verziu cheescake, jedná sa o cheescake s bodkami vo vnútri. Uvidíte, že na tomto lahodnom dezerte si proste musíte pochutnať! Zamilujete si ho po prvom ochutnaní!

Ingrediencie:


– 1 šálka sušeniek
– ¼ šálky kakaa
– 2 lyžice cukru
– ¼ šálky rozpusteného masla
– smotanový syr
– ½ šálky cukru
– 2 vajcia
– tmavá čokoláda
– 1 lyžička vanilkového extraktu
– 2/3 šálky kyslej smotany

Postup:


1) V malej miske si zmiešame drvené sušienky, cukor, kakao a rozpustené maslo. Túto zmes umiestnime do vopred pripraveného pekáča.

2) V ďalšej mise si zmiešame smotanový syr s cukrom. Pridáme vajce, vanilkový extrakt a kyslou smotanu.

3) Vzniknutú zmes si rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicou umiestnime na sušienkovú zmes do pekáča.

4) Rozpustíme si čokoládu a zmiešame si ju s druhou polovicou odložené zmesi!

5) Čokoládu si vytvarujeme do guličiek buď pomocou formy a alebo pomocou igelitového vrecka! Hotové guličky umiestnime rovnomerne do pekáča. Teraz môžeme začať s pečením

6) Pečieme v rúre po dobu 1 hodinu, potom vypneme rúru a necháme cheescake v rúre ešte hodinu odležať. Následne už len dáme na 24 hodín do chladničky.

7) Vyberieme z chladničky a máme hotovo! Dobrú chuť !

Tento úžasný cheescake si určite zamilujete! Zdieľajte recept aj s vašimi priateľmi, určite ho ocenia!

You Might Also Like