Bleskový koláč s fantastickým jogurtovým krémom: O takomto postupe na prípravu krému som nikdy predtým nepočula, ale je naozaj bezkonkurenčná!

Výborný koláč na každú príležitosť, určite si ho zamiluje aj celá Vaša rodina. Tento krém mi poradila moja teta z Moravy a priznám sa, že som nikdy neskúšala variť puding v jogurte, namiesto mlieka. Musím však povedať, že je to skvelá vec!

Čo budeme potrebovať:

cesto:

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 hrnček cukru múčky
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • 1 hrnček mlieka
  • ½ hrnčeka oleja
  • 1 lyžicu kakaa
  • štipku soli
  • 2 vajcia

na krém:

  • 500 ml bieleho jogurtu
  • 300 ml vody
  • 2 bal. vanilkového pudingu
  • Práškový cukor podľa chuti
  • Čokoládové hoblinky na posypanie
  • 150-200 g zmäknutého masla

Postup:

Všetky prísady na cesto zmiešame v miske a vymiešame hladké cesto, ktoré navrstvíme na vymastený a múkou vysypaný plech s vyššími okrajmi.

Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 150 stupňov asi 30 minút.

Než sa nám upečie cesto, pripravíme si krém.

V hrnci zmiešame jogurt s vodou, pridáme puding v prášku, rozmiešame a uvaríme hustú kašu (na miernom plameni za stáleho miešania).

Do vychladnutej pudingovej kaše vmiešame maslo ušľahané s cukrom.

Krém navrstvíme na vychladnutý korpus a necháme stuhnúť v chladničke. Pred podávaním posypeme hoblinkami čokolády.

Dobrou chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like