Bleskový koláč s bezkonkurenčným jogurtovým krémom: O takomto recepte na krém, som nikdy predtým nepočula…

Výborný koláč na každú príležitosť, určite si ho zamiluje aj celá Vaša rodina. Tento krém mi poradila moja teta z Tábora a priznám sa, že som nikdy neskúšala variť puding v jogurte, namiesto mlieka. Musím však povedať, že je to skvelá vec!

Čo budeme potrebovať:

Cesto:

2 hrnčeky hladkej múky
1 hrnček cukru múčky
1 bal. prášku do pečiva
1 hrnček mlieka
½ hrnčeka oleja
1 lyžicu kakaa
štipku soli
2 vajcia

Na krém:

500 ml bieleho jogurtu
300 ml vody
2 bal. vanilkového pudingu
práškový cukor podľa chuti
čokoládové hoblinky na posypanie
150-200 g zmäknutého masla

Postup:

Všetky prísady na cesto zmiešame v miske a vymiešame hladké cesto, ktoré navrstvíme na vymastený a múkou vysypaný plech s vyššími okrajmi.

Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 150 stupňov asi 30 minút.

Než sa nám upečie cesto, pripravíme si krém.

V hrnci zmiešame jogurt s vodou, pridáme puding v prášku, rozmiešame a uvaríme hustú kašu (na miernom plameni za stáleho miešania).

Do vychladnutej pudingové kaše vmiešame maslo ušľahané s cukrom.

Krém navrstvíme na vychladnutý korpus a necháme stuhnúť v chladničke. Pred podávaním posypeme hoblinkami čokolády.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like