Bieloruská špecialita. Bravčová panenka v bylinkách na studeno

Mäso nemusíte nutne pripravovať len ako hlavné jedlo. Tento pokrm je jeden zo špecifických národných pokrmov v Bielorusku a jedná sa o mäso obalené v bylinkách a cesnaku.

Výhody oproti tomu, čo kúpite v obchode, sa nedajú spočítať. Bez konzervantov, kvalitné mäso, dlhá trvanlivosť, ľahká príprava a samozrejme dokonalá kombinácia chutí.

Najlepšie urobíte, keď zvolíte napríklad bravčovú panenku, ale chybu neurobíte ani s teľacím či hovädzím mäsom.

SUROVINY

  • 1 kg bravčovej panenky môže byť aj hovädzie alebo teľacie
  • 3 lyžice soli
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička kmínu
  • 2 bobkové listy
  • 1 Lyžička koriandra
  • 1 lyžička horčičných semienok
  • 1 lžička mleté papriky

POKYNY

  1. Mäso najskôr opláchnite a osušte pomocou papierových utierok. Mäso dobre nasoľte a nechajte ho v uzavretej nádobe v chladničke približne 2 až 3 dni.
  2. Pripravte si zmes korenia. Cesnak očistite a pretlačte, pridajte všetky ostatné koreniny.
  3. Mäso vyberte z chladničky a potrite ho pastou z korenia a cesnaku. Na záver mäso zabaľte do utierky a omotajte ho špagátom, aby všetko dobre držalo pohromade (viď. Obrázok nižšie)
  4. Bravčovú panenku vložte späť do chladničky a nechajte ju tam ďalšie 3 až 4 dni.Potom už je vhodná na konzumáciu. V chladničke vám vydrží ďalšie dva-tri týždne.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Zdroj: Takprosto.cc

You Might Also Like