Bezlepkový vláčný cheesecake s vanilkou

Moja kamarátka vždy veľmi ľutovala, že nemôže ochutnať cheesecake, pretože musia dodržiavať bezlepkovú diétu. Jej radosť bola neskonalá, keď som jej upiekla tento :). Vyskúšajte ho tiež, celkom iste si ho obľúbite.

 

Ingrediencie na 8 porcií

  • 6 vajec, izbovej teploty
  • 110 g masla, zmäknutého
  • 1 1/2 hrnčeka krupicového cukru
  • 2 hrnčeky kyslej smotany, izbovej teploty
  • 900 g krémového syra, izbovej teploty
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 1 1/2 lyžičky vanillkového extraktu
  • 1 lyžičky šťavy z citróna
  • 1 lyžička strúhanej citrónovej kôry

Postup

Celkový čas prípravy: 150 min

1

Predhrejte rúru na 150 ° C. Formu s priemerom 25 cm vymažte maslom.

2

Formu zabaľte do alobalu tak, aby sa do nej pri pečení nemohla dostať voda.

3

Vo veľkej mise rozšľahajte krémový syr s maslom dohladka. Pridajte smotanu, cukor, škrob, šťavu a kôru z citróna a vanilkový extrakt. Dobre premiešajte.

4

Po jednom vmiešajte vajcia a zmes potom prelejte do pripravenej formy.

5

Tú vložte do plechu s vyššími okrajmi, do ktorého nalejte horúcu vodu do polovice výšky formy.

6

Pečte v predhriatej rúre približne 2 hodiny, alebo kým sa cheesecake ľahko nesfarbí a špajdla zapichnutá do stredu nevyjde čistá.

7

Potom rúru vypnite a otvorte dvierka na malú škáru. Nechajte cheesecake chladnúť v rúre dve až tri hodiny.

8

Vložte cheesecake do chladničky minimálne na 6 hodín alebo cez noc.

9

Pred servírovaním zložte strany formy, cheesecake nakrájajte a môžete podávať.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: sugarapron.com

You Might Also Like