Bezlepkový cuketový chlieb s himalájskou soľou, kokosovým olejom a jablčným octom

Áno, našli ste to pravé! V tomto článku vám ukážeme, ako si upiecť najlepší chlieb z cukety a navyše bez lepku. Je to veľmi jednoduché. Musíte jednoducho len dodržiavať jednoduché pokyny. Tu je teda to, čo je potrebné urobiť.

Nasledujúce ingrediencie sú na 1 bochník.

Budete potrebovať nasledujúce zložky:

  • 2 šálky bezlepkovej múky
  • 1/2 čajovej lyžičky himalájskej soli
  • 2 lyžičky prášku na pečenie bez obsahu hliníka
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky kokosového oleja – roztaveného
  • 1 šálka kokosového cukru
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 lyžice maku
  • 1/2 šálky nesladených orechov a 1/2 šálky kešu mlieka
  • 1/2 lyžice jablčného octu
  • kôru z 2 citrónov
  • 1 šálka nastrúhanej cukety

Na glazúru budete potrebovať:

  • 1/8 šálky čerstvého medu
  • 1/8 šálky kokosového masla – roztaveného
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • Štipku himalájskej soli

Postupujte podľa jednoduchých pokynov:

  • Najprv je potrebné predohriať rúru na 180 ° C.
  • Potom v miske zmiešajte napr. Kešu orechy a jablčný jablčný ocot.
  • Dobre premiešajte a nechajte 5 minút odležať.
  • Potom v strednej miske zmiešajte bezlepkovú múku, mak, soľ a prášok na pečenie.
  • Do veľkej misky dáme vajíčka a pridáme roztavený kokosový olej a kokosový cukor a poriadne premiešame.
  • Potom treba pridať citrónovú šťavu, fermentované kešu mlieko a citrónovú kôru.
  • Zmes znova premiešajte do rovnomernej konzistencie.
  • Uistite sa, že ste z cukety vytlačili maximálne množstvo tekutín a zložte ju do pripravenej zmesi.
  • Potom by ste mali pridávať suché prísady a všetko opäť poriadne premiešať.
  • Nalejte cesto do namazanej nádoby na pečenie a pečte po dobu 40-45 minút alebo do chvíle, kedy sa cesto nelepí na špajľu.

Ako pripraviť glazúru:

Najprv je potrebné roztaviť kokosové maslo a preliať do malej misy, a pridať med a citrónovú šťavu a vyšľahať do krémovej konzistencie.
Keď je bochník chleba upečený, pridajte glazúru na hornú časť chleba, zatiaľ čo je ešte teplý, nechajte glazúru uschnúť ešte pred krájaním a podávaním. Zvyšnú časť chleba skladujte vo vzduchotesnej nádobe.

Prajeme dobrú chuť.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like