Bez cukru, bez múky a iba za 10 minút pripravený nepečený cheesecake s malinami

Príprava vám bude trvať približne 10 minút. Je to veľmi jednoduchá torta na prípravu, ktorú zjete skoro rovnako rýchlo ako ju urobíte.

 

K príprave budeme potrebovať:

1 bal. – bezlepkových sušienok
30 g – maslo
1 lyžica – kokosový olej
250 g – mascarpone
250 g – jemný tvaroh
med alebo iné sladidlo podľa toho čo máte radi
250 g – malín
1/2 bal. – Želatína v prášku

postup:

1.

Sušienky rozmixujeme tyčovým mixérom na prášok, pridáme rozpustené maslo a rozpustený kokosový olej.

2.

Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie. Na tieto ingrediencie je ideálna veľkosť formy 15 cm, dno vyložíme papierom na pečenie a na to navrstvíme sušienkovú hmotu. Lyžicou uhladíme a navrstvíme vymiešané mascarpone s tvarohom (osladíme sladidlom, ale pokojne môžete použiť aj med alebo cukor, ako chcete). Použite kvalitný mascarpone, ktorý je tuhý, nie jeho napodobeniny, ktoré sa ešte aj hýbu v kelímku. Kvalitné mascarpone je husté a lyžicou sa horšie vyberá z obalu.

3.

Na túto mascarpone hmotu navrstvíme malinovou hmotu – maliny tyčovým mixérom rozmixujeme na dreň, pridáme polovicu želatíny a jemne dreň v mikrovlnke ohrejeme. Nalejeme na mascarpone hmotu a dáme do chladničky stuhnúť.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like