Banánové rezy s vanilkovým krémom

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

300 g polohrubej múky,
200 g masla,
2 PL kr. cukru,
½ ČL soli,
2 PL studenej vody.

Na prípravu krému budeme potrebovať:

½ plnotučného mlieka,
2 vajíčka,
150 g kr. cukru,
100 g hladkej múky,
2 balíčky vanilkového cukru.

Ďalej budeme potrebovať:

3 banány,
500 ml smotany na šľahanie,
1 balíček Smeta-fix.

POSTUP:

Všetky suroviny na prípravu cesta zmiešame a vypracujeme hladkú hmotu, ktorú si necháme minimálne pol hodinu odstáť v chladničke. Plech o veľkosti 20×30 cm vymastíme tukom a vysypeme polohrubou múkou. Odstaté cesto si vyberieme z chladničky, rozvaľkáme na požadovanú veľkosť plechu na pečenie.

Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov približne 20 minút.

Vajíčka si vymiešame s kr. a vanilkovým cukrom, pridáme mlieko a varíme na miernom ohni až pokiaľ sa cukre nerozpustia. Keď sa nám cukor rozpustil, postupne pridávame múku a stále miešame, aby sa nevytvárali hrudky. Keď máme hustú hmotu, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

Smotanu na šľahanie spolu so Smeta-fixom si vyšľaháme pridáme do nej nakrájané banány a spolu premiešame. (Banány môžeme pokvapkať citrónovou šťavou, tak nám nezhnednú). Trocha šľahačky si oddelíme do inej misky a ostatnú šľahačku s banánmi vmiešame do vychladnutej zmesy, ktorú sme si uvarili.

Poriadne premiešame a navrstvíme na upečené cesto.

Zvyšnú šľahačku, ktorú sme si oddelili navrstvíme na krém a pekne uhladíme.

Posypeme strúhanou čokoládou a dáme do chladničky poriadne vychladiť. Nakrájame na rezy a podávame.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like