Banánová roláda s čokoládovým krémom

Na prípravu krému budeme potrebovať:

500 ml smotany na šľahanie,
150 g tmavej čokolády.

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

4 vajíčka,
4 PL studenej vody,
štipka soli,
100 g kr. cukru,
100 g polohrubej múky,
25 g kukuričného škrobu,
1 ČL prášku do pečiva,
1 ČL kakaa,
4 veľké banány,
4-5 PL citrónovej šťavy,
práškový cukor na vysypanie utierky.

 

POSTUP:

 Krok 1  
Najskôr si pripravíme krém. Smotanu na šľahanie zahrejeme na ohni, avšak dbáme na to, aby sa nevarila! Teplú smotanu odstavíme z ohňa a dáme k nej čokoládu. Za stáleho miešania rozpustíme. Necháme úplne vychladnúť a následne mixérom vyšľaháme.

 Krok 2  
Trúbu si rozohrejeme na 200 stupňov. Pripravíme si formu na pečenie (30×38 cm) a vystelieme si ju papierom na pečenie.

 Krok 3  
Bielka si oddelíme od žĺtkov. Bielka so 4 PL studenej vody a soľou vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme múku zmiešanú s kukuričným škrobom a práškom do pečiva. Miešame dôkladne, aby sme nemali v ceste hrudky.

 Krok 4  
Následne bielka vmiešame do vyšľahaných žĺtkov a spojíme. 5 PL cesta si oddelíme a pridáme k ním kakao. Dôkladne premiešame. Biele cesto vylejeme do pripraveného plechu a lyžicou naň navrstvíme kakaové cesto. Vytvárame škvrny, ktoré nám pripomínajú mramor.

 Krok 5  
Pečieme cca 10 minút. Keď sa nám cesto upieklo, vyberieme ho z trúby a hneď preložíme na navlhčenú utierku, ktorú sme si vypred vysypali práškovým cukrom. Zrolujeme a necháme vychladnúť. Trvá to cca 1 hodinu.

 Krok 6  
Banány si očistíme a rozrežeme ich pozdĺžne na polovice, ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Keď máme cesto vychladnuté, navrstvíme naň čokoládový krém a naukladáme banány. Zrolujeme, jemne postláčame a necháme vychladiť v chladničke.

 Krok 7  
Nakrájame na rezy a podávame.

 

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: ljiljananieder

You Might Also Like