Banana split roláda. Chutná, rýchla a nenáročná. Hotová delikatesa.

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

6 vajíčok,
2 PL vriacej vody,
150 g pr. cukru,
60 g polohrubej múky,
50 g mletých vlašských orechov,
1 balíček vanilkového cukru.

Na prípravu plnky budeme potrebovať:

400 ml mlieka,
1 balíček vanilkového pudingu,
200 g masla,
150 g pr. cukru,
2-3 banány,
horká čokoláda,
smotana na šľahanie.

 

POSTUP:

Bielka od žĺtkov si oddelíme. Žĺtka zmiešame s pr. cukrom (75 g) a poriadne vymiešame. Pridáme postupne 2 PL vriacej vody a miešame dovtedy, kým nám hmota nebude tvoriť jeden celok. Osobitne si vyšľaháme bielka na tuhý sneh, pridáme zvyšný cukor a vanilkový cukor.

Do žĺtkovej hmoty postupne prisypeme múku, vlašské orechy a poriadne premiešame. Do tejto hmoty primiešame vyšľahané bielka a jemne miešame vareškou.

Cesto pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov, približne 20 minút.

Keď máme cesto upečené, vyberieme ho z trúby a hneď ho vyložíme na navlhčenú utierku posypanú pr. cukrom a zrolujeme. Necháme jemne vychladnúť.

Medzitým, ako nám chladne zrolované cesto si pripravíme plnku. V mlieku si uvaríme puding a necháme ho vychladiť. Maslo si vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a postupne pridávame vychladnutý puding. Miešame mixérom dovtedy, kým nemáme krásnu krémovú hmotu. Horkú čokoládu si nastrúhame na hrubom strúhadle a primiešae do vyšľahanej plnky. Plnku si necháme odležať v chladničke minimálne pol hodinku.

Z cesta odstránime utierku, natrieme naň vychladnutý krém a naukladáme pozdĺž celého korpusu banány. Cesto zrolujeme, ozdobíme šľahačkou, posypeme vlašskými orechami a rozpustenou čokoládou.

Dobrú chuť!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Coolinarika

You Might Also Like