Baklažán je stále populárnejší a populárnejší, najmä potom v lete. Skúste si aj Vy pripraviť baklažán s mäskovom v cestíčku. Uvidíte, že sa po ňom len zapráši!

Originálny recept, ktorý je čerešničkou na torte každej party a hostiny. Táto jednohubka si získa aj Vaše srdce, postačí len raz ochutnať. Svojou lahodnou chuťou a odvážnu receptúrou Vás určite očarí. Baklažán s mäsom v cestíčku sú delikatesou, ktorá si získa hlasy všetkých prítomných!

Čo budete potrebovať?

  • 1 Baklažán
  • 150 g mletého hovädzieho mäsa
  • 150 g mletého bravčového mäsa
  • 1 nožičku zelenej cibuľky
  • 1 lyžičku sezamu
  • 1 PL sójové omáčky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 vajce
  • 100 ml mlieka, prípadne bieleho jogurtu
  • 100 g hladkej múky

Postup : 

Baklažán si najprv zvrchu opláchnite a osušte. Do celého baklažánu potom urobte zárezy, ako vidíte nižšie na obrázku. Vždy však dbajte na to, aby baklažán držal pohromade, nesmie sa Vám totiž rozpadnúť. Keď sa Vám to podarí, dostanete niečo ako harmoniku. Potom ich rozkrájajte na dvojice, teda tak, aby Vám vždy zostali dva kúsky spojené. Potom ich už len posypte soľou a nechajte chvíľku odstáť, aby z nich vytiekla prebytočná voda.

Pripravte si masovú plnku. Zmiešajte hovädzie a bravčové mäso, osoľte a okoreňte, pridajte na drobno nasekanú zelenú cibuľku, sójovú omáčku, sezamové semienka a dobre premiešajte. Do každej dvojice baklažánu dajte približne lyžicu tejto masovej plnky.

A na záver to najlepšie. Pripravte si chrumkavé cestíčko zmiešaním múky, vajcia a mlieka, prípadne jogurtu. Naplnené baklažány v tomto cestíčku obaľte a smažte v horúcom oleji 3-5 minút z každej strany. Odporúčame podávať ešte horúce a so studeným jogurtovým dressingom.

Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

ZDROJ : SOVKUSOM.RU

You Might Also Like