Babkine milované pečivo. Syrovo-tvarohové pagáče, u nás sa zjedia hneď!

Ak si chceš pripraviť slané pečivo, tento recept nevynechaj, budeš prekvapený aké sú chutné tieto pagáče!

 

Prísady:

 

    • 60 dkg hladkej múky
    • 3 dkg droždia
  • 1 dl mlieka
  • 1 čl cukru
  • 25 dkg margarínu
  • 25 dkg tvarohu
  • 20-30 dkg strúhaného syra
  • 175 g kyslej smotany
  • 3 žĺtka
  • 1čl soli

 

Príprava:

 

Z vlažného mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások. Smotanu (izbovej teploty zmiešame so žĺtkami. Múku zmiešame s margarínom a so soľou. Pridáme kvások a vajíčkovú hmotu a tvaroh. Vymiesime a necháme odležať asi 1 hodinu.

Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm, posypeme strúhaným syrom  (2/3) , zrolujeme a necháme znovu odležať v chladničke asi 30 minút. Po odležaní rolky vyvaľkáme na 3 cm hrubý obdĺžnik. Potrieme žĺtkom a posypeme zvyšným syrom.

 

Rozrežeme na malé kocky cca 4×4 cm a poukladáme ich na plech. Pečieme pri teplote 200°C asi 25-30 minút. Vykrajovať môžete aj okrúhle pagáčiky. Len dávajte pozor aby sa vám veľa cesta nezvýšilo lebo to už nebude lístkové!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: egyszerugyorsreceptek.com

You Might Also Like