Babičkine cesnakové trojuholníčky – robím ich vždy z dvojitej dávky, pretože zo stola zmiznú behom chvíle!

Ingrediencie:

1 lyžička cukru kryštál
4 štipky rasce na posypanie
4 lyžičky sušeného droždia
2 lyžičky jedlej soli
800 g polohrubej múky
250 g tuku (Hera alebo maslo)
1 dl rastlinného oleja
5 dl polotučného mlieka
12 strúčikov cesnaku (pretlačený)
5 oddelených žĺtkov

Pracovný postup:

Cesto som si nechala urobiť v domácej pekárni na program Príprava alebo Cesto, ale môžete ho vypracovať aj normálne rukami a nechať tak 1 hodinku kysnúť. Medzitým si pripravíme náplň – zmiešame Heru s cesnakom, žĺtky a osolíme. Potom cesto rozdelíme na 5 častí, rozvaľkáme, potrieme plnkou a zavinieme ako závin. Dáme na plech s pečenie podložkou alebo papierom. Potrieme dôkladne žĺtkom, posypeme rascou alebo syrom / podľa chuti /. Nožnicami nastriháme na každom závinu tvary trojuholníčkov / stačí nastrihnúť len hornú časť cesta / alebo radielkom. Dáme do rozpálenej rúry asi na 180 stupňov na asi 30 – 35 minút. Po upečení jednotlivé trojuholníčky od seba oddelíme napr. príborovým nožom.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like