Babičkina nepečená torta “Leňoch” – jednoduchá a rýchla tortička, ktorú si určite uložte do receptára

Čas od času je treba niečo upiecť, aby ste pohostili napríklad svoju rodinu, rovnako ako napríklad svoju návštevu. Ak sa vám nechce, ale povinnosti volajú, skúste túto tortu. 

 

Volá sa Lenoch, čo jasne naznačuje, že ju môžete zvládnuť jednoducho aj vo chvíli, keď sa vám nechce. Je jednoduchá, je rýchla a chuťovo vynikajúca.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 500 g maslových sušienok
  • 500 g malín
  • 400 g kyslej smotany
  • 150 g práškového cukru
  • 100 ml mlieka

Takto budeme v recepte postupovať:

Základ pre tortu

Základom je vziať smotanu a vyšľahať z nej šľahačku potrebnej konzistencie. Ďalej pokračujete tým, že dôkladne rozdrvíte alebo rozmixujete sušienky, až z nich bude prášok. V tú chvíľu ich pridáte ku šľahačke a máte základ pre cesto. Keď je hotové, už len pridávate všetky ďalšie suroviny. Miešajte opatrne a ručne, aby si daná smotana zachovala svoju požadovanú konzistenciu, akú by mala mať.

Tortu umiestnite do formy

Keď máte základ torty hotový, môžete ho pomaly dávať do formy. Môže sa jednať o klasickú tortovú formu, alebo zapekaciu misu, či hlboký plech. Je len na vás, čo konkrétne si vyberiete. Dôležité je nebáť sa hmotu v podobe cesta dôkladne utlačiť, aby mala jednoliatu štruktúru, ktorá je u tejto torty veľmi dôležitá.

Nechajte vychladiť a máte hotovo

Keď je torta vo forme, už ju zostáva len vychladiť. Umiestnite ju do chladničky na niekoľko hodín. Ideálna je teplota tesne nad nulou, ktorá zaistí udržanie jej štruktúry. Tesne pred podávaním odporúčame urobiť ešte jednu vrstvu. A to klasicky zo šľahačky, ktorú namažete na jej hornú časť, čím vylepšíte jej chuť, vláčnosť, ale aj vzhľad.

Máme hotovo!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like