Babičkina dvojfarebná bábovka: Vynikajúci salkový krém, máte ju pripravenú hneď a vrstvy ostanú dokonale oddelené

Som začínajúca gazdinka a už veľakrát som piekla bábovku, ale tento recept, ktorý mám od babičky je zaručene najlepší zo všetkých. Je veľmi jednoduchý a rýchly. Bábovka je po upečení, ale aj po ďalšie dni mäkučká a chutná.

Budeme potrebovať:

Kakaová časť:

3/4 hrnčeka polohrubej múky

1/4 hrnčeka kakaa

1/2 hrnčeka cukru

1 práškový cukor

štipka soli

5 PL oleja

2 veľké vajíčka

1/2 hrnčeka kyslej smotany alebo bieleho jogurtu

Svetlá časť:

1 plechovka sladkého kondenzovaného mlieka

11/2 hrnčeka mlieka

6 vajíčok

1 lyžička vanilkového cukru alebo extraktu.

Postup:

Najskôr si pripravíme kakaovú časť. V miske si zmiešame múku, kakao, cukor, prášok do pečiva a soľ. Všetky suché ingrediencie dobre premiešame. Následne pridáme smotanu, olej a vajíčka a krátko, no dobre premiešame. Dno plechu si vymastíme a môžeme tam naliať cesto.

Následne si v miske pripravíme svetlú časť. Kondenzované mlieko zmiešame s mliekom a vajíčkami. Dobre vymiešame do hustého cesta a opatrne nalejeme na kakaovú hmotu. Celú formu môžeme dať na plech, do ktorého vlejeme asi liter teplej vody. Dáme do rúry a pečieme asi 45 minút na cca 180 stupňoch Celzia.

Ešte predtým, ako bábovku vyklopíme, necháme ju v chladničke stuhnúť asi 4 hodiny. Dobrú chuť.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj:  przyslijprzepis.pl

You Might Also Like