Babičkin zákusok s kyslou smotanou a čokoládou – keď ho raz vyskúšate, budete ho robiť stále!

Potrebujeme:

6 ks vajec

200 g kr. cukor

1 ks. vanilkový cukor

125 ml minerálka

125 ml olej

200 g múka

200 g Čokoláda, najemno nastrúhaná

200 g orechy namleté

1 ks prášok do pečiva

Krém:

750 ml kyslá smotana

500 ml jogurt biely

150 g Práškový cukor

10 plátkov želatíny

500 ml smotany na šľahanie (vyšľahanej)

600 g Maliny čerstvé alebo mrazené

Piškóty alebo maslové sušienky

Na namáčanie:

1 / 2 šálky mlieka

1 polievková lyžica rumu

Strúhaná čokoláda na posypanie

Postup:

Vyšľahajte vajcia s cukrom, vanilkovým cukrom a minerálkou do peny. Pridajte olej, múku zmiešanú s čokoládou, orechmi a práškom do pečiva. Cesto rozotrite na plech pokrytý papierom a vymastený. Pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 30-40 minút. Nechajte vychladnúť.

Na krém najprv namočte želatínu v studenej vode. Zmiešajte kyslú smotanu, jogurt a cukor. Želatínu rozpustite podľa návodu a premiešajte. Do krému pridáme želatínu aj šľahačku.
Vychladené cesto potrite trochou krému. Zmiešajte mlieko a rum, namáčajte do nich piškóty a uložte na krém. Prikryte ďalším krémom, ovocím a zvyškom krému. Chladíme 4-5 hodín.
Nakoniec posypte strúhanou čokoládou.

zdroj: chefkoch/Rocky73

You Might Also Like