Babička prezradila tajomstvo krehkých lineckých koláčov! Skúsila som aj iný recept, ale tento bol najlepší

Linecké sú najlepšie medzi drobným pečivom, ale je dôležité aby boli mäkké a krehké! Ja ich vždy pečiem podľa tohto receptu, lebo sa osvedčil a vždy sa mi podaria. Je to dobrá voľba na každú príležitosť.

 

Prísady:

  • 60 dkg hladkej múky
  • 40 dkg masla
  • 20 dkg práškového cukru
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 1 van. Cukor
  • kôra z jedného citróna
  • 1 vajce
  • Lekvár na spájanie

Príprava:

Všetky sypké suroviny preosejeme do jednej misky, pridáme maslo a vajíčko.

Dôkladne premiesime a zabalíme do potravinárskej fólie. Necháme odležať v chladničke 30 minút (je to veľmi dôležité).

Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na 4-5 mm hrúbku a vykrajujeme kolieska. Pečieme v predhriatej rúre na 180-200 asi 15-20 minút. Treba na nich dávať pozor aby sa neupiekli veľmi, lebo budú tvrdé. (pri teplovzdušnej rúre je to 10-12 minút na 160°C).

Po vychladnutí ich spájame lekvárom. Ja ich spájam len tesne pred podávaním aby sa nenasiakli lekvárom, tak ostanú krehkejšie.

Ja ich zdobím práškovým cukrom, sú tak chutnejšie ale každý si ich môže zdobiť podľa chuti. Na suchom chladnom mieste vydržia dlho. (2-3 týždne).

Recept mojej babky!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like