Babička mi ukázala, ako ľahko urobiť domáce cesnakové korenie bez chémie. Potrebujete ken 3 hlavičky cesnaku

Cesnakový prášok – univerzálny pomocník do každej kuchyne! Dodáva pokrmu lákavú chuť, zatiaľ čo váš dych bude vždy svieži. Vzhľadom k dobrej rozpustnosti je ideálny na prípravu omáčok alebo marinád. Je vhodný aj do prvých a druhých chodov, teplých šalátov, toastov, zeleninových polievok a omelety.

 

Okrem svojej cesnakovej chuti v sebe zanecháva všetky prospešné vlastnosti čerstvého cesnaku. Má preventívne účinky pri kardiovaskulárnych ochoreniach, znižuje hladinu cholesterolu v krvi a prerieďuje krv.

Vyrobte si toto skvelé korenie vlastnými rukami! Samozrejme bude bez zbytočných prísad, ochucovadiel a vždy na dosah ruky.

Na prípravu porcie prášku (polovica pohára) budete potrebovať 3 veľké cesnakové hlávky.

Cesnak rozdeľte na strúčiky a očistite ich. Narežte ich na plátky rovnakej hrúbky a poukladajte na plech.

Vložte plech do rúry vyhriatej od 100-150 stupňov a nechajte tam cesnak dovtedy, až kým nevyschne a nezačne sa lámať (2-3 hodiny). Vypnite rúru a nechajte ho tam úplne vychladnúť.

Teraz si plátky môžete rozdrviť v mlynčeku na kávu alebo v mažiari. Výsledok bude 10x lepší, ako kupovať cesnakový prášok z obchodov, bez konzervačných látok a aditív.

Hotový prášok si môžete zmiešať so soľou alebo cibuľovým práškom (pripraveným podľa rovnakého postupu). Pridajte k nemu obľúbené bylinky, korenie či papriku a vznikne vám korenie vlastnej výroby!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like