Ako si pripraviť výbornú prúžkovanú roládu

Na prípravu budeme potrebovať:

5 vajíčok,
120 g kr. cukru,
1 balíček vanilkového cukru,
150 g polohrubej múky,
1/2 ČL prášku do pečiva,
4 PL vlažnej vody,
2 PL kakaa,
1/2 l mlieka,
1 balíček vanilkového pudingu,
125 g masla,
4 PL pr. cukru.

POSTUP:

 Krok 1
Trúbu si predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom na pečenie alebo vymastíme tukom a vysypeme múkou.

 Krok 2  
Vajíčka spolu s kr. a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme vlažnú vodu, polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva a dôkladne premiešame. Hmotu si rozdelíme na 2 časti. Do jednej primiešame kakao.

 Krok 3  
Postupne na plech začneme robiť pásiky – striedavo tmavé a svetlé cesto. Môžeme si pomôcť cukrárskym vreckom alebo iba za pomoci lyžice si nanesieme tenké pásiky. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 15-20 minút.

 Krok 4  
Kým sa nám pečie korpus, pripravíme si krém. V mlieku si uvaríme puding. Maslo s cukrom dôkladne vyšľaháme do peny a následne doň primiešame vychladnutý puding.

 Krok 5  
Upečené cesto vyberieme z trúby, ihneď ho preložíme z plechu na navlhčenú utierku a zrolujeme – necháme vychladnúť. Keď nám cesto vychladne, rozbalíme ho a navrstvíme krém. Stočíme, mierne postláčame z každej strany, nakrájame na rezy a podávame.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like